כשבוחרים כלי מטבח שאיתם אנחנו מבשלים מטעמים, מכינים חביתות ונוהגים לאכול מהם, חשוב שנבחר אותם בקפידה, לא רק לפי המחיר או המראה המעוצב, אלא על פי החומרים מהם מיוצרים והאיכות שלהם.
כלים באיכות טובה יכולים לשפר פלאים את הטעם של האוכל. בנוסף רצוי לדעת, שכלי בישול שעליהם נוהגים לחמם או לבשל, משנים את הטמפרטורה שלהם בעת הבישול, מה שגורם לחלקם לפלוט כימיקליים שמשפיעים ישירות על הבריאות שלנו.
תאכל ותהיה לי בריא
יש מבחר כלי בית וכלי בישול שאיתם אנחנו נוהגים לבשל ביומיום ואין לנו מושג אלו תהליכים כימיים הם עוברים ובכן, הם עוברים- כלי בישול נוטים לשחרר כימיקליים בעת שמחממים אותם ויכולים להיות מסוכנים לבריאות שלנו אם הם אינם מספיק איכותיים ולא מיוצרים מחומרים עמידים. גם כלים שמאחסנים מזון רצוי שיהיו מיוצרים מחומרים עמידים כמו, כלי קרמיקה או זכוכית שאין סכנה שישחררו כימיקליים לתוך המזון.
כלים איכותיים
כלים כמו מחבת, קערות או סיר שמצופה באמייל – ציפוי שמבוסס על זכוכית שמיועדת לחימום בטמפרטורה גבוהה במיוחד, אלו כלים איכותיים שהתחזוקה שלהם נכונה ואינם נשחקים ולא משחררים כימיקליים רעילים למזון שלנו בעת שינוי צבירה. אך חשוב לשים לב שהאמייל יהיה בעל שכבה עבה ולא דקה שכן הוא עשוי די מהר להתפורר לשביבי אמייל לאחר שימוש מועט. לכן כשאתם בוחרים שימו לב לשכבה של האמייל וסביר להניח שזה יבוא לידי ביטוי גם במחיר.
כלים מזכוכית- אלו כלים שמומלץ לאחסן איתם את המזון, כמו כן אכילה מכלי זכוכית מומלצת יותר מכל החומרים. הזכוכית אינה מגיבה ואינה משתנה בהתאם לטמפרטורה של האוכל.
כלי במבוק- נמצאו גם ככלים איכותיים שאין להם תגובה למזון.
כלים מחרס – גם כלי חרס הם כלים מומלצים לבישול הם לא פולטים רעלים ואפילו משבחים את המזון המתבשל בטעמים עדינים. אלו כלים עדינים ושבירים לכן מומלץ לבשל בהם זמן ארוך על אש נמוכה .
ניירות אפייה – אלו מומלצים יותר מכל מוצר אחר הן לאפייה והן לחימום בתנור.
כלי סיליקון – אלו כלים שמורכבים מחול וחמצן הם נחשבים לבטוחים מאוד ויש להם אישור לשימוש בטמפרטורה גבהה במיוחד, גם אם קיים חשד שהסיליקון יימס בחום הוא לא יפלוט כימיקליים מסוכנים לבריאות שלנו. אין חשש שהמזון יידבק אל התבניות וגם אם כן לא תהייה תגובה ישירה למזון. כלים מסיליקון גם אינם משמרים ריחות, הם קלים ונוח מאוד לאחסן אותם.