סכין סנטוקו הוא בן דודו הצעיר של סכין השף המסורתי. מקור השם סנטוקו (Santoku) מגיע ממונח יפני שפירושו "שלוש הסגולות". הסגולות של הסכין הנפוץ ביותר במטבח היפני הביתי הן קיצוץ, פריסה וחיתוך. יש האומרים כי שלוש הסגולות שלו מתייחסות גם לעבודה עם בשר, דגים וירקות – סכין מגוון ורב שימושי לרוב משימות המטבח.
סכין הסנטוקו נוצר ביפן באמצע המאה ה-20 לאחר מלחמת העולם השנייה. הוא היווה הכלאה בין סכין השף המסורתי של המטבח המערבי לבין סכין הירקות היפני הנקרא נאקירי.
סכין בטיחותי ואיכותי
סנטוקו הוא סכין נוח מאוד עבור בשלנים מתחילים חסרי ניסיון בחיתוך מקצועי. הוא חד, איכותי ובטיחותי יותר מסכין שף רגיל ויכול לשמש מעבר מצוין מסכיני מטבח פשוטים לסכינים מקצועיים.
לסנטוקו מבנה הפוך, הוא מעוגל בחלקו הקהה העליון של הלהב וישר בחלק החד והתחתון. מבנה הלהב רחב יותר מסכין שף רגיל. אורך הלהב הוא בבין 15 ל-18 ס"מ, קצר יותר מסכין שף רגילה, מה שהופך את סכין סנטוקו לנוח במיוחד עבור אנשים בעלי כף יד קטנה, אשר מתקשים לחתוך עם סכין ארוך יותר.
סכין מושלם לחיתוך דק ומדויק
בעוד שעם סכין שף מסורתית תנועת החיתוך והקיצוץ נעשית בנדנוד קדימה ואחורה, בסכין סנטוקו תנועת החיתוך נעשית בלחיצה כלפי מטה, ובתנועה משיכה בעת הפריסה.
הסנטוקו הוא סכין קל במיוחד, המאפשר אחיזה מאוזנת וכתוצאה מכך גם עבודה מדויקת ודקה יותר. זה מה שהופך אותו כמובן לסכין אידיאלי לחיתוך פרוסות סושי וסשימי. הלהב הרחב של הסכין מאפשר גם להעמיס עליו את החומר החתוך ולנייד אותו לצלחת או לכלי בסגנון אסייתי מסורתי.
כיום סכין סנטוקו נפוץ מאוד לא רק ביפן אלא בבתים ומטבחים של מסעדות בכל רחבי העולם. הוא יכול לשמש מתנה מצוינת לכל חובב בישול, בין אם הוא בתחילת דרכו או בשלב מקצועי כחלק מקריירה קולינרית.
סכין סנטוקו ב-99 שקלים בלבד ברשת קלאסיקה
רשת קלאסיקה אשר היא המקום הטוב ביותר לרכוש בו מוצרי מטבח בכלל וסכין סנטוקו בפרט. עם ניסיון של כמעט 50 שנים ו-11 סניפים בפריסה ארצית, תוכלו למצוא את סנטוקו קלאסי של 18 ס"מ במחיר ללא מתחרים של 99 שקלים בלבד.